F.A.Q.

Här är svaren till några av de allra vanligaste frågorna om Trade-a-Porter och hur Trade-a-Porter fungerar. Kan du inte hitta vad du letar efter? Hör gärna av dig på support@trade-a-porter.com


Vad är Trade-a-Porter? Trade-a-Porter är en samlings- och marknadsplats för mode- och secondhandälskare. Tjänsten hjälper dig när det är dags att rensa i garderoben och är ute efter lite snabba cash, eller om du letar efter något unikt som kanske inte längre finns i butik.


Hur gammal måste jag vara för att använda Trade-a-Porter? För att handla och sälja på Trade-a-Porter måste du ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande.


Hur går jag med? Att registrera sig är både enkelt och gratis. Om du registrerar dig så accepterar du våra villkor.


Vad kostar det att lägga upp sina produkter för försäljning? Avgiften på att lägga ut en annons är 25 kr.


Vilken information behöver jag ge om produkterna? Beskriv storlek och relevanta mått på den produkt du vill sälja, samt i vilket skick produkten är. Om det finns ytterligare information som kan vara relevant för köparen bör detta skrivas ut, exempelvis om produkten är liten eller stor i storleken. Vi rekommenderar även att du inkluderar ett foto på kvittot från köpet för att kvalitésäkra köpet. Det kan även vara relevant att informera om vilken säsong produkten kom ut. Ge alltid en korrekt och omfattande beskrivning av din produkt. Om produkten du säljer har defekter, se till att dokumentera dessa. Kom ihåg att inte försköna eller undanhålla viktig produktinformation.


Vad bör jag tänka på när jag prissätter mina grejer? För att få ett hum om hur du bör prissätta din produkt så kan det vara bra att kolla vad liknande produkter säljs för. Varans skick spelar också in i vilket pris som är rimligt att sätta. Minsta pris du kan sätta är 50kr och högsta är 50 000kr.


Hur fungerar leveransen? Säljaren väljer leveranssätt och ansvarar för att varan kommer fram till kunden. När säljaren lägger upp sin vara för försäljning bestämmer hen själv priset för frakten (fraktpriset kan inte överstiga 300SEK eller 3x varans pris). Säljaren lägger ut pengar för fraktkostnaden tills det att kunden mottagit sin vara och pengarna för produkten samt frakt utbetalas. Säljaren kan även välja alternativet ”avhämtning” och får då tillsammans med kunden bestämma tid och plats för att mötas upp. För information om priser för frakt, besök ditt lokala postkontor eller läs mer på exempelvis www.postnord.se , www.privatpaket.se eller www.dhl.se .


Hur säkert är det att skicka en produkt till en köpare? Du kan själv välja vilket leveranssätt du som säljare föredrar. Frakt eller pick up. Det säkraste sättet att skicka en produkt är genom rekommenderad post som är spårbar. Om du väljer att möta upp personen i fråga så tänk på att vara försiktig.


Jag har skickat ett paket men det verkar ha kommit bort i posten. Vad gör jag nu? Vi på Trade-a-Porter kan omöjligen kontrollera om och hur en säljare har skickat ett paket. Vi rekommenderar att alltid skicka paket med ett spårbart nummer. Säljaren är alltid ansvarig för att se till att paketet kommer fram till köparen.


Kan jag sälja/köpa killkläder hos Trade-a-Porter? Självklart, hos Trade-a-Porter finns både tjej- och killkläder.


Vad kan säljas via Trade-a-Porter? På Trade-a-Porter kan du köpa och sälja kläder och accessoarer. Du kan däremot inte sälja: Använda underkläder (simkläder är inte inkluderat) Saker som inte tillhör dig (såklart) Saker som är olagliga (exempelvis copyright-överträdelser) Designkopior


Varför kan jag inte sälja smink? För tillfället säljs endast kläder och accessoarer men vi har planer att öppna upp för andra kategorier.


Kan jag få hjälp att lägga upp speciella produkter och större volymer? Vi kan hjälpa till att fotografera, publicera och marknadsföra speciella annonser. Hör av dig så ser vi till att hjälpa dig! Kontakta oss på support@trade-a-porter.com.


Varför har min annons tagits bort? Om din annons tagits bort har vi på Trade-a-Porter ansett att annonsen innehåller något olämpligt innehåll och/eller bryter mot våra villkor .


Jag har sålt en produkt och min köpare har tagit emot produkten – vart är mina pengar? Efter att din kund klickat i att varan är mottagen och gett dig betyg, så tar det 1-2 bankdagar för dig att se pengarna på kontot. Håll ut!


Jag har hittat något jag gillar, hur köper jag det? För att handla på Trade-a-Porter måste du ha registrerat dig. När du har loggat in, välj vilken produkt och sen köpknappen för att gå vidare. Om säljaren inte accepterar ditt köp eller om transaktionen avbryts av någon anledning kommer ditt konto inte debiteras.


Hur lång tid tar det för mig att få min beställning? I produktbeskrivningen har säljaren valt det leveranssätt hen föredrar, antingen pick-up eller frakt. Om hen väljer att skicka produkten via post beräknas leveransen till ungefär sju dagar.


Vad gör jag om jag inte får min produkt? Det första du bör göra om du upplever problem är att kontakta säljaren för att reda ut vad som hänt. Om du inte får hjälp så kan en alltid höra av sig till support@trade-a-porter.com så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till. Tänk på att ansvaret alltid ligger hos köparen och säljaren. Vi på Trade-a-Porter omöjligt kan kontrollera uppgifter som rör post och frakt.


Jag har köpt en produkt men säljaren har nu dragit sig ur. Hur får jag tillbaka mina pengar? Om en produkt blivit såld så är säljaren bunden till att sälja. Tyvärr kan det finnas oseriösa säljare som inte går att få tag på eller som inte skickar den sålda produkten. Om du är orolig att du råkat ut för en oseriös säljare så rekommenderar vi dig att kontakta oss så fort som möjligt. Glöm inte att ge din säljare ett dåligt betyg så ingen annan råkar ut för samma sak.


Kan jag lita på alla försäljare på sajten? Om något underligt händer med ditt köp och i din köpkontakt så kan du alltid rapportera det till vår kundservice. Först och främst bör du dock kontakta säljaren för att se att allt står rätt till. Kom ihåg att ansvaret för alla köp är mellan dig och säljaren/köparen och utanför Trade-a-Porters kontroll. Det står att jag mottagit en produkt fast jag inte har det. Vad har hänt? När det gått en viss tid från att du köpt produkten så antar vi att du mottagit din produkt. Om du inte tagit emot din vara är det viktigt att du motsäger dig detta, vilket du gör under dina transaktioner. Kontakta oss på Trade-a-Porter om du har några frågor.


Varför är märket på mitt plagg inte tillgängligt vid annonspubliceringen? Antingen uppfyller ditt märke inte kraven för att publiceras på vår hemsida eller så har vi missat att lägga till det. Vänligen välj övrigt när du ska välja märke så ser vi över det och i bästa fall infogar vi det och din annons publiceras.


Varför ska jag välja Trade-a-Porter? Trade-a-Porter erbjuder en unik tjänst då vi är det enda företaget i Sverige som annonserar endast märkeskläder vilket gör det lättare för dig att hitta det du letar efter. Dessutom erbjuder vi ett mycket bra pris för våra annonser. Genom att välja oss hjälper du oss att utmana de stora konkurrenterna på denna marknad. Att Trade-a-Porter etablerar sig på marknaden utökar vi valmöjligheterna och chanserna för att du ska hitta det plagget du söker. Konkurrens bidrar även till att företagen förbättrar sin produkt och har fler erbjudanden för att attrahera kunder.